samen ontwikkelen 

Van maandag tot en met vrijdag kun je bij Life Skills terecht voor je huiswerk. Samen met andere studenten en onder begeleiding, met persoonlijke aandacht ga je aan de slag gaan met je studie. Hierdoor krijg je eindelijk rust in je hoofd, houd je tijd en energie over voor leuke dingen en kun je die nodige boost geven aan je studie!

In je hoofd bergen te moeten verzetten en het alleen moeten doen is verleden tijd. Bij Life Skills werken we samen in hoge groepscohesie. We motiveren en helpen elkaar om het beste uit onszelf te halen. We geven om elkaar en leren elkaar om van onszelf te houden. We werken aan zelfverrijking op diverse gebieden, zodat je over een paar jaar over de juiste middelen, vaardigheden en netwerk beschikt om je talent en power in te zetten voor een mooiere jij en een mooiere samenleving. Tijdens huiswerkbegeleiding besteden we met POD’S (Persoonlijke Ontwikkelingsdoelen) gericht aandacht aan ondergenoemde onderdelen.

Werken aan je toekomst doen we samen.

Schoolwerk

Klassieke schoolvakken​

Dit zijn klassieke schoolvakken zoals Latijn, wiskunde, scheikunde, biologie, maatschappijleer en economie. Ook begeleiding bij het opstellen van een profielwerkstuk, het maken van een loopbaanplan, een sollicitatiebrief en cv schrijven, zoeken naar een stageplaats en toets overhoringen bieden we graag aan!

Studievaardigheden

Leren leren 

Ook wordt tijdens huiswerkbegeleiding aandacht besteed aan studievaardigheden, zoals plannen en leren leren. Lees bij studiebegeleiding welke thema’s er nog meer worden behandeld. Want studeren is meer dan huiswerk maken alleen. Lees hier meer over het studie aanbod.

Coaching

Persoonlijke aandacht

Is het je allemaal even iets te veel? Weet je niet meer welke koers het meest handig is? Of heb je iets geks meegemaakt en weet je niet wat je ermee moet? Met persoonlijke coaching onderstrepen we dat elke mens en elke situatie anders is. Samen kijken we naar ‘andere’ wegen die je kunt bewandelen om ambities te realiseren. En soms helpt een luisterend oor ook heel goed. Indien nodig wordt, ook in overleg met opvoeders, verwezen naar geijkte instanties die verder kunnen helpen.

Levensvaardigheden

Burgerschap & meer

‘Waarom geven ze op de middelbare school wel les in wiskunde, maar niet in relaties. Vergeleken met een relatie is wiskunde een eitje’. #DARUM!

Tijdens huiswerkklas geven we ook lessen in levensvaardigheden. Dit zijn  vaardigheden, die je op school niet expliciet krijgt, maar even belangrijk zijn voor je kennis en kunde en je algemene ontwikkeling voor straks zoals, solliciteren, etiquette, keuzes maken, omgaan met gevoelens. Zie hier meer over deze lessen.

Netwerk- en culturele activiteiten

in contact 

Van je netwerk moet je het hebben. Als je je bij huiswerkbegeleiding aansluit, gaan we je netwerk vergroten. We krijgen rolmodellen op bezoek en gaan langs bedrijven, musea en andere culturele instellingen. Je gaat mensen ontmoeten! Alle soorten mensen, van muzikanten, agenten, piloten tot politici, directeuren en ambtenaren. Zo kom je met mensen in contact waar jij iets voor kunt betekenen en die van betekenis voor jou kunnen zijn. En meer dan dit..

Rolmodellen

wie gingen je voor

Rolmodellen zijn mensen die je als voorbeeld kunt zien voor jouw toekomstperspectief. De rolmodellen komen graag tijdens huiswerkbegeleiding langs om hun persoonlijk verhaal te delen, waar uiteraard vragen gesteld mogen worden. Dit kan gaan over van alles, zoals hun geaardheid, hun loopbaan, racisme, carriére maken. Om je tips en tricks te geven ter inspiratie. Want liever goed gejat dan zelf slecht bedacht.

Frequentie

Afhankelijk van de behoefte kun je wekelijks 22,5 uren gebruik maken van huiswerkbegeleiding op locatie  bij Life Skills & Studiehuis.

Wekelijks ontvangen we 100 leerlingen.

Wij zijn van maandag tot en met vrijdag geopend van 14: 00 – 18:30 uur.

Bijna gratis maar niet vrijblijvend

Wij vragen een ouderbijdrage van €250 per schooljaar. Heb je een stadspas, dan komt de ouderbijdrage te vervallen. Echter, actieve inzet vinden wij erg belangrijk. Wij verwachten van de leerlingen dat zij actief meedoen, ook met lessen voor persoonlijke ontwikkeling.

Weet je dat?

  • We met elkaar zorgen voor een prettige studiesfeer?
  • We een groepsapp hebben waar we tips en tricks met elkaar delen?
  • We ook begeleiding op afstand bieden?
  • We ook excursies maken naar bv bedrijven en musea?
  • We ook bezoek krijgen van rolmodellen vanuit de samenleving?
  • We ook tijd vrij maken om met elkaar te chillen?
  • We ook nog superleuke workshops aanbieden?

Locatie

Bijlmerplein 101
1102 BP Amsterdam

Schoolsysteem

Via het schoolregistratiesysteem zoals Magister, wordt met instemming van de student de schoolresultaten gevolgd. Indien mogelijk wordt er ook contact gelegd met de school, om begeleiding op maat te kunnen realiseren. Zodoende worden de POD bijgesteld.

Inschrijven?

Schrijf je direct in, want helaas is vol vol. Vul onderstaand formulier in, we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Vragen? Mail naar: info@lifeskills.nl of bel +316 11 103 153

Wat zeggen onze leerlingen?

Huiswerkklas helpt mij heel goed met mijn huiswerk. Bij huiswerkbegeleiding heb ik niet alleen tijd voor mijn schoolwerk. We doen ook andere dingen. Ik krijg bijvoorbeeld hulp bij mijn faalangst. Ik heb er nu minder last van.

amira, 12, gymnasium

Wat ik echt fijn vind bij huiswerkklas is dat ze me helpen met mijn planning. Soms heb ik geen zin om te leren en met mijn planning doe ik het toch. En ze overhoren ook. En checken zelfs Magister. Nu kom ik nooit meer te laat.

Dylan, 15, VMBO-B

Ik heb eindelijk mijn profielwerkstuk af en weet hoe ik deze in Word kan opmaken. Allemaal geleerd op huiswerkklas. En dat we dingen samen doen helpt me om mijn huiswerk te maken. Nu heb ik het gewoon af.

Sanne, 16, Vmbo-t

Bij huiswerkklas kreeg ik goed uitleg voor wiskunde. Op school lukte het me niet. Ik had zelfs een 1. Na hulp bij huiswerkklas begrijp ik het nu. Mijn laatste cijfer was een 8,6. De meester van huiswerkklas legt echt goed uit.

Hamza, 14, vmbo-k

Schrijf je in!

5 + 1 =

Contact gegevens

Instagram feed