Join us! Word partner.

ZO KUN JE OOK MEEDOEN

Vrijwilliger

Daar waar jouw kracht ligt kun je mee bijdragen aan de doelen van Life Skills. Dit kan bijvoorbeeld zijn als huiswerkbegeleider, trainer, coach, activiteitenbegeleider, designer of beleidschrijver. Of deel je netwerk met ons. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken. Reageer direct.

Rolmodellen

Wat is jouw verhaal? Kun je met jouw verhaal onze jeugd inspireren en motiveren om het beste uit zichzelf te halen? Om van zichzelf te houden? Door te zetten? En kun jij hen van tips en tricks voorzien, die zij kunnen gebruiken in hun loopbaan? Kom langs en deel je verhaal met hen. Liever je verhaal online delen? Ook dan kan. Neem contact met ons op. Deze rolmodellen gingen je voor. 

Middelen

Zijn er producten bij uw bedrijf afgeschreven zoals laptops, microfoons, tablets, maar kunnen ze nog een ronde mee? Onze kinderen hebben deze hard nodig! Doneren of sponsoren? Wij, en ook onze leerlingen zijn u erg dankbaar. Stuur een mail.

Bedrijfsbezoeken

Wat je niet kent, word je niet. Logisch toch? En zonde! Wij willen het toekomstperspectief van onze jongeren (10-18 jaar) verbreden. Zoveel beroepen zijn er waar ze voor kunnen kiezen. Mogen zij ook kennis maken met jou organisatie? We komen graag! Ontvangt u liever geen groepen? Dan komen onze reporters graag een kijkje in de keuken van uw vak/organisatie nemen. Het bezoek wordt opgenomen in de vorm van een vlog en gedeeld met leeftijdsgenoten. Zie hier.

Financieel

Het allermeest hebben we behoefte aan  financiële hulp voor het kunnen organiseren van onze programma’s, het duurzaam kunnen implementeren van onze programma’s, voor groei en doorontwikkeling. Wil je ook financieel bijdragen? Graag! Word partner en geniet van de fiscale voordelen. Bekijk hier meer.

Bezienswaardigheden

Gratis toegang tot musea of andere bezienswaardigheden om de horizon van de jongeren te verbeden. Graag! Of toegang tot een pretpark of ander recreatieve gelegenheden om de kinderen wat lol te bezorgen? Samen kunnen we velen blij maken. Organiseer mee.

Wat zeggen onze samenwerkingspartners?

Life Skills is onmisbaar in onze samenleving. Talenten ontdekken en ontwikkelen is cruciaal en vooral voor jongeren waarbij dit niet vanzelfsprekend gaat. Moenira en haar team werken hier iedere dag keihard aan. Ik ben trots dat ik met de Rabobank een steentje kan bijdragen aan deze ambitie.

Eric Traa - Rabobank

Business Development Manager Coöperatief Bankieren

Moenira is vind jou echt een uitzonderlijk betrokken, bevlogen en kundig persoon. Jij bent in mijn ervaring tijdens dit project telkens een stapje verder gegaan dan we überhaupt vroegen; door bijv. een super mooi filmpje te maken, en door jou groepje echt (ook nog deels buiten de lessen) te coachen om het beste uit hunzelf en dit project te halen. Volgens mij doe je dit geheel vanuit je eigen passie voor wat je doet en dat straal je ook uit.  Ik hoop dat deze samenwerking naar meer smaakt en dat we elkaar (als organisaties en als persoon) snel weer gaan tegenkomen.

Anneke Albers - IMC Weekendschool

Vestigingsmanager, coördinator en PR

Bij mijn aantreden als voorzitter van het stadsdeel Amsterdam Zuidoost heb ik mij voorgenomen bij te dragen aan het welzijn van de kinderen van Zuidoost. Elk kind moet zich kunnen ontwikkelen in een wijk waar het hart liefde en rechtvaardigheid is. Life Skills draagt precies aan dat streven bij. Het leerpotentieel van elk kind wordt ondersteund. Elk kind wordt gezien en gehoord en naar succes gebracht. Precies wat onze kinderen nodig hebben! Life Skills kent de rijkdom van de 173 etniciteiten en culturen en geeft de kinderen eigenwaarde mee en van daaruit leren ze wie zij zijn en kunnen worden.

Tanja Jadnanansing - Gemeente Amsterdam

Stadsdeelvoorzitter

Life Skills is een organisatie die jongeren uit Amsterdam Zuidoost ondersteunt in de persoonlijke-, sociale en wetenschappelijke ontwikkeling. Dit doen we ter bevordering van kansengelijkheid en succesvol burgerschap. Het is, helaas maar waar, namelijk nog niet zo dat ieder kind in Nederland dezelfde kansen krijgt. Een klein voorbeeld: 36% van de jongeren uit Zuidoost volgt havo- of vwo-onderwijs, terwijl dat in de rest van Amsterdam gemiddeld zo’n 60% is. Ons doel is om jongeren te helpen het beste uit zichzelf te halen, zodat zij zich volop kunnen ontwikkelen.

Bij Life Skills bieden we onze jongeren huiswerk- en studiebegeleiding om ze zo te ondersteunen in hun schoolwerk (de wetenschappelijke ontwikkeling). Ook organiseren we masterclasses, businessactiviteiten en excursies. Deze zijn gefocust op de ondersteuning van de persoonlijke- en sociale ontwikkeling. Zo helpen we onze jongeren hun horizon te verbreden en dragen we bij aan hun zelfregie en participatie in de samenleving.

Toen we in 2015 kleinschalig begonnen met het aanbieden van studieondersteuning en filosofielessen, hadden we geen flauw idee bij de successen, ontmoetingen, vriendschappen en bundeling van superkrachten, die er zouden komen. Met trots kijken we terug op de afgelopen jaren en met veel vreugde blikken we ook op de toekomst waar we met vele partners bouwen we aan een gezamenlijke toekomst met en voor elkaar.

Inmiddels zijn we een begrip in Amsterdam en gegroeid van ondersteuning in de huiskamer, naar in een buurthuis, naar samenwerkingen met scholen en nu met onze eigen prachtige locatie midden in de Amsterdamse Poort! Nu drie studiehubs verder en hebben we ook ons concept met programma’s doorontwikkeld. Wij vinden het belangrijk dat elke jongere zich optimaal kan ontwikkelen en mee kan doen in de samenleving. Daarom bieden wij hen, volgens de methodiek 21st century skills, studieondersteuning, masterclasses, business met rolmodellen en bedrijfsbezoeken, excursies, boosters en andere activiteiten aan. Hiermee wordt de belevingswereld van de jongeren vergroot en kunnen zij hun talenten ontwikkelen én groeien in zelfvertrouwen, perspectief en vaardigheden. Een uniek concept dat we hebben ontwikkeld, vanuit eigen ervaringen, wetenschappelijk onderzoek, overheidsambities, behoeftes van bedrijven en de potentie van onze jongeren (en het gezin). Jaarlijks kunnen ruim 1900 jongeren meedoen aan onze programma’s. Amazing! 

Het allermeest zijn we onze partners zeer erkentelijk voor hun steun, vertrouwen en de commitment. De manier waarop we met z’n allen inzetten is magisch. Morgen creëren we samen en dat doen we hard vanuit ons hart!

Steeds meer organisaties sluiten zich aan. Mooi om te zien hoe de bewustwording omtrent kansenongelijkhied groeit en hoe we samen inzetten op het bevorderen van gelijkheid. We investeren in jongeren die gemotiveerd zijn om zich volop te ontwikkelen én die straks onze toekomst gaan maken. We stomen ze klaar voor succesvol burgerschap, waar ze met de kracht van het verschil kunnen excelleren in de top. We blijven groeien, innoveren en doorontwikkelen. Wil jij investeren, daar waar de maatschappelijke impact het allergrootst is? Doe met ons mee. Je kunt op diverse manieren onderdeel zijn van onze prachtige organisatie.

Partner worden? We komen graag met je in contact!