Het team

Onze kanjers

Het team

Opgegroeid met de mantra “Je diploma is je eerste man“, besefte ik later dat het verwerven van alleen een diploma niet genoeg was om succesvol deel te nemen aan de Nederlandse samenleving. Dit inzicht bracht me ertoe om Life Skills op te richten. Met Life Skills willen we gelijke kansen creëren voor alle leerlingen, ongeacht hun achtergrond.

We streven ernaar om jongeren te voorzien van essentiële vaardigheden zoals levensvaardigheden, wereldburgerschap en algemene kennis, die niet altijd op school worden aangeleerd maar wel cruciaal zijn voor een actieve deelname aan de maatschappij. We willen dat alle kinderen groot durven dromen, een helder toekomstperspectief hebben en leren om diversiteit te omarmen als een bron van kracht.

MOenira Luqman

Oprichter en directeur

Soms kan een klein steuntje in de rug een groot verschil maken.
Ik hoop met mijn inzet voor Life Skills dat ik kan bijdragen aan een iets gelijkwaardiger samenleving waar alle kinderen krijgen wat ze nodig hebben. In het leven is niet alles eerlijk verdeeld en zie je grote verschillen; mensen die kansen krijgen en mensen die er hard voor moeten vechten. Ik geloof er in dat iedere druppel op de gloeiende plaat er toe doet. Daarom zet ik me in voor Life Skills.

Wie ben ik: Een supertrotse moeder van een dochter van 21 jaar, ik heb 5 jaar geleden mijn Master HRM gehaald met als specialisatie Talentmanagement en leiderschapsontwikkeling en ik ben Hoofd van de afdeling Human Resources bij het Nederlands Herseninstituut.

Dorien Bisselink

Huiswerk- en studiebegeleider: alfa, béta en gamma, coach en vertrouwenspersoon

Probleem of kans? Zien we jongeren met een achterstand of zien we jongeren met onaangeboord potentieel tot zelfontwikkeling? En hoe zien jongeren zichzelf? Als iemand die 3 punten achter staat of als iemand met potentie met enorm veel toegevoegde waarde?

Dat is waar ik me voor in wil zetten, denken in mogelijkheden en waar ruimte voor groei is. Echter hier ligt ook gelijk het probleem: denken in mogelijkheden is voor heel veel jongeren niet eens weggelegd omdat vaak deze mogelijkheden niet eens toegankelijk zijn voor jongeren. Dit is waar ik mij dan ook voor wil inzetten om jongeren te inspireren te gaan denken in mogelijkheden en hier vervolgens iets mee gaan doen.

 

Sieds Rienks

Adviseur strategie en fondsenwerver

Bij Life Skills wordt belangrijk werk gedaan wat een grote bijdrage levert bij het verminderen van ongelijkheid in de samenleving. Ik ben zelf bevoorrecht opgegroeid, maar weet ook dat heel veel anderen dat niet zijn. Bij Life Skills kan ik mijn voorrecht delen met mensen en op die manier anderen net een stapje verder helpen. Dat doe ik graag. Toen ik langskwam op gesprek werd het feit dat Life Skills kinderen op een hele leuke manier helpt meteen bevestigd en dat bevestigde ook dat dit de juiste plek voor mij was om te komen helpen.

Joep Litjens

Huiswerk- en studiebegeleider: alfa, béta en gamma en coach

Vanuit een drive om anderen te helpen ben ik het trainersvak gaan beoefenen. Ik heb verschillende trainingen gegeven op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, van timemanagement tot omgaan met geld tot opvoeding. Sinds afgelopen zomer mag ik me ook officieel psycholoog-trainer noemen! Ik heb het ook altijd belangrijk gevonden om een maatschappelijke bijdrage te leveren: want als je de tijd en ruimte hebt om anderen te helpen, waarom zou je dat niet doen? Om bij Life Skills jonge mensen te kunnen helpen door ze te trainen in onderwerpen die belangrijk zijn om goed mee te kunnen draaien in de maatschappij, vind ik fantastisch. Iedereen verdient een kans en ik zet me zonder twijfel graag in voor het bestrijden van kansenongelijkheid!

Nikki Donkersloot

Trainingontwikkelaar en trainer

Ieder kind verdient het om krachtig en positief in het leven te staan!”. Daarom geef ik gelukstraining gebaseerd op de Gelukskoffer. Het is een “ontdekkingsreis” waar een jongere echt gelukkig van wordt, wat zijn/haar talenten zijn en hoe hij/zij zelf invloed heeft op een positief eigen gedachtegoed. Deze training sluit naadloos aan bij het mooie gedachtegoed van Life Skills. Ik heb het zelf zo goed en veel kansen gekregen daarom help ik jongeren graag een stukje op weg. Ook ben ik vertrouwenspersoon voor alle betrokkenen bij Life Skills. Een veilige werkomgeving is voor iedereen belangrijk. Het kan een keer misgaan in de omgang met elkaar. Dan biedt de vertrouwenspersoon je een luisterend oor en samen zoeken we passende oplossingen.

Jeannette Driessen

Trainer en vertrouwenspersoon

V

V

Projectleider en accountmanager

De bedoeling is dat iedereen gelijke kansen krijgt op school, dat scholen hun best doen iedereen gelijke kansen te geven. Dat lijkt niet altijd goed te lukken. Om kansen te vergroten sturen rijke ouders hun kinderen naar dure huiswerkinstituten. Andere kinderen hebben het nakijken. Daar doet Life Skills wat aan en daar draag ik graag aan bij. Ik breng mijn ervaring en kennis in die ik heb opgedaan als psycholoog en in mijn praktijk van gestalttherapeut, maar vooral als moeder van vier kinderen en door jarenlang actief te zijn geweest in huiswerkbegeleiding op een middelbare school in Hilversum. Het geeft mij veel voldoening om opgroeiende tieners te begeleiden met hun schoolwerk, ze te motiveren en te laten zien dat leren ook leuk kan zijn. Er speelt veel in hun leven, ze zijn met van alles bezig en dan helpt het als ze wat structuur krijgen maar vooral als ze zich gezien en gehoord voelen. Een beetje humor helpt ook.                             

Marijke prins

Huiswerk- en studiebegeleider: alfa en gamma en coach

Gedurende 35 jaar heb ik met veel plezier marketing  onderwijs (+ scriptie en stage begeleiding) verzorgd. Studenten inspireren en uitdagen is het leukste aspect van onderwijs. Meestal lukt me dat goed. Heb wel altijd voor volwassenen gestaan, dus werken voor Life Skills is voor mij een mooie nieuwe uitdaging.

Ben nu een jaar gepensioneerd. Veel vrije tijd en stressvrijheid is heerlijk. Maar full time gepensioneerd zijn bevalt me helemaal niet. Ben daarom blij om twee keer per week voor Life Skills aan de slag te gaan.

Max Kohnstamm

Huiswerk- en studiebegeleider: alfa en gamma en organisatie adviseur

Wij zijn opzoek naar vrijwilligers voor de volgende werkzaamheden: webredacteur, tekstschrijver, fondsenwerver, netwerker, creative designer, editor. Heb je deze of andere skills, sta je achter de missie van Life Skills en wil je hieraan bijdragen? Neem contact met ons op! www.lifeskills.nl/werkenbij

Naam, functie/rol

Spread the word

Ambassadeurs

Volgt  

Bekim Mehovic

Business Development Manager Meelunie B.V.

Wil je je graag inzetten voor Life Skills, anders dan als vrijwilliger of partner? Word ambassadeur! Als ambassadeur steun je Life Skills door deze bekend te maken in je netwerk en je netwerk te verbinden aan Life Skills. Wil je je hiervoor aanmelden of wil je weten wat dit voor je betekent? 

Let's connect

Wil je je graag inzetten voor Life Skills, anders dan als vrijwilliger of partner? Word ambassadeur! Als ambassadeur steun je Life Skills door deze bekend te maken in je netwerk en je netwerk te verbinden aan Life Skills. Wil je je hiervoor aanmelden of wil je weten wat dit voor je betekent? 

Let's connect

Wil je ook onderdeel van ons team zijn?