Geef je kennis door

Vrijwilligers

geef je kennis door

Als vrijwilliger bij Life Skills zet je je in voor gelijke ontwikkelingskansen en succesvol burgerschap aan jongeren in de leeftijd van 10-18 jaar in Amsterdam Zuidoost. Dit doe je samen met een bedreven en liefdevol team. Soms zijn we actief opzoek naar een bepaald profiel voor bijvoorbeeld filmmakers of communicatiekracht en altijd naar huiswerkbegeleiders. Staat jouw vrijwilligersopdracht hier niet onder, maar denk jij dat we jouw kennis en kunde goed kunnen gebruiken? Neem dan contact met ons op! En o ja, wij zijn een erkend leerbedrijf.

HOE JE MEE KUNT DOEN

Studiebegeleiding

Studiehubs spreken jongeren aan op alles dat met de studie te maken heeft. Dit omvat huiswerkbegeleiding, examentrainingen, begrijpend lezen, bijles, leren, overhoren, plannen, maar ook gemotiveerd blijven en omgaan met faalangst. Ook het lezen van een boek kan op een Studiehub. Daarnaast is de mogelijkheid tot één-op-één coaching met persoonlijke ontwikkelingsdoelen onderdeel van de Studiehub. Studiehubs spreken de eigen, soms nog latente, ambitie van jongeren aan en helpen hen via school en studie ondersteuning te realiseren.

Als studiebegeleider ondersteun je leerlingen bij het maken van het huiswerk. Je wordt hier natuurlijk voor ingewerkt.

Wanneer
Van maandag tot en met vrijdag tussen 13:45 – 18:45 uur. Je wordt ingepland op basis van je beschikbaarheid. Bij voorkeur op een vaste dag per week van 15:45 – 18:45 uur en voor de periode van minstens 3 maanden.

Vereisten
VWO+
Nederlands sprekend

Masterclasses

Naast het behalen van diploma’s zetten we ook volop in op het ontwikkelen van nodige vaardigheden voor de toekomst. Hiervoor wordt het concept en de methode van 21st century Life Skills ingezet. Deze bevatten o.a.: assertiviteit, solliciteren, onderhandelen, mediawijsheid, netwerken, zelfvertrouwen, weerbaarheid, etiquette, keuzes maken, leiderschap en omgaan met emoties.

Het doel hiervan is het bevorderen van zelfbewustzijn, -vertrouwen en -liefde, burgerschap, levensvaardigheden en algemene kennis, voor een gelijk startpunt en voor regie op het eigen leven. Onze samenleving vraagt immers om ondernemende, betrokken en nieuwsgierige burgers.

Heb je tips/suggesties voor masterclasses of wil je er zelf 1 verzorgen? Wees welkom!

Wanneer
De masterclasses vinden plaats op de donderdag tussen 16:30 – 18:30 uur.

Vereisten

Business

Onder het motto ‘Wat je niet kent, word je niet’, organiseert Life Skills loopbaanoriëntatie. Immers: als je je diploma in handen hebt en beschikt over de beste skills, dan is het ook belangrijk dat je weet wat je droombaan is en bij welke organisatie je past. Dit doen we door bedrijfsbezoeken, inspirerende rolmodellen en het opbouwen van een netwerk. Ook worden deelnemers ondersteund bij het vinden van een stageplek, de begeleiding tijdens de stage tot aan nazorg.

Heb je tips/suggesties voor ons onderdeel beroepsorientatie? Wil je meehelpen organiseren, mee als begeleider en/óf wil je als rolmodel onze kanjers inspireren? We gaan graag met je in gesprek. 

Wanneer
De businessactiviteiten vinden plaats op de vrijdag tussen 16:00 – 18:30 uur.

Vereisten

Excursies

Life Skills biedt excursies aan, met als doel perspectief te bieden en horizonnen te verbreden. Hiermee ontdekken de deelnemers de mogelijkheden in de maatschappij en kunnen zij zich goed voorbereiden op het creëren van hun plek in het geheel. De excursies vergroten de kennis en bieden activiteiten op het gebied van cultuur, natuur, kunst, mens en maatschappij. Leerlingen worden meegenomen op museumbezoek, natuurwandeling, schilderen en potten bakken tot opera, concerten, monumenten en schaatsen. Hiermee vergroten de leerlingen de eigen wereld en leren zij welke netwerken er allemaal wel niet zijn.

Heb jij ideeën over plekken waar we echt naartoe moeten? Wil je meehelpen organiseren of mee als begeleider? Gezellig! 

Wanneer
De excursies vinden plaats op de zaterdag tussen 11:00 en 17:00 uur.

Vereisten
VWO+

Boosters

Boosters zijn interventies voor een boost of actuele ontwikkelbehoefte. Dit is vormgegeven op diverse manieren. Bijvoorbeeld:

  • Upgrade your Skills: vakantieprogramma waar leren, verkennen en plezier centraal staat. Met werken aan schooldoelen, masterclasses en activiteiten.
  • Remote Buddies: een Engels leesoffensief.
  • Back on Track: retraiteweekenden voor empowerment en mentale gezondheid. Met meditatie, gezond eten, samenzijn, activiteiten en workshops. Van innerlijke kracht naar wilskracht. Gericht op dromen, durven en doen.

Wil jij een booster organiseren? Dat kan! Meld je aan.

Wanneer
De boosters vinden doorgaans plaats in de vakanties.

Vereisten
– Je bent een organisatietalent
– Je bent stressbestendig

 

Organisatieontwikkeling

Wij vinden het belangrijk dat we ook als organisatie blijven verbeteren, zodat we de groei die we doormaken duurzaam kunnen bestendigen. Vele handen maken licht werk en daarom zoeken we ondersteuning voor het volgende:

Beleid: ben jij een ster in het schrijven/ontwikkelen van beleid voor bijvoorbeeld ons coachingstraject, medewerkersbeleid of beleid voor vertrouwenspersonen? We staan te popelen om je!

Fondsenwerving: wij worden ondersteund door vele partners, dat is fijn. Echter voor de duurzaamheid, continuïteit, groei en doorontwikkeling  van onze organisatie is het belangrijk dat we voldoende financiële middelen hebben. Wil jij helpen met het zoeken en vinden van de middelen? Welkom! Voorbeelden zijn: subsidieaanvragen, aanvragen bij fondsen en ministeries en pitches schrijven voor bedrijven.

Communicatie: zichtbaarheid, zo belangrijk! Vind jij het leuk om teksten te schrijven, creatieve communicatiecampagnes op te zetten of ben je creatief ingesteld en wil je de meest te gekke flyers voor ons ontwikkelen? Please!! We hebben je nodig.

Wanneer
De werktijden- en dagen worden in overleg bepaald.

Vereisten
Nederlands sprekend

 

Wat zeggen onze vrijwilligers?

Ik ben ontzettend enthousiast over mijn studie natuurkunde en wiskune: het universum is fascinerend en ik gun het iedereen om datzelfde gevoel van verwondering te ervaren. 

Silvester

School kan soms lastig en stressvol zijn. Met extra uitleg en aandacht hoop ik het voor leerlingen iets gemakkelijker en leuker te maken. Ik heb nog vaak plezier van de dingen die ik op de middelbare school heb geleerd. Met bijvoorbeeld slimme leertechnieken en ondersteuning bij opdrachten hoop ik dat de resultaten van leerlingen omhoog zullen gaan.

Wiejanne

Het is leuk om te merken, dat het beter met de kinderen op school gaat, omdat ik ze help. Het is soms wel zwaar met zoveel kinderen. Ik hoop dat meer vrijwilligers zich aansluiten.

rAFIEK

Ik ben met pensioen. Eens in de maand help ik bij huiswerkbegeleiding. De kinderen zijn elke keer blij met mijn bezoek en dat maakt mij ook blij. Goed om nog iets te kunnen betekenen voor hen.

Peter

Gereageerd en dan?

We streven ernaar om binnen drie werkdagen contact met je op te nemen. Dan maken we een afspraak voor een kennismakingsgesprek en een rondleiding bij ons op het hoofdkantoor. Wanneer we met elkaar verder willen, maken we afspraken over onze wederzijdse verwachtingen zoals tijden en taken, waarna we een vrijwilligerscontract ondertekenen. Omdat wij werken met jonge kinderen is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) een must. Deze vragen we vóór je start bij ons, aan en nemen we op in je personeelsdossier. Nadat de verklaring omtrent gedrag ontvangen is kun je van start gaan.

Ben je benieuwd naar onze vacatures? Bekijk deze hier.

Reageer direct

13 + 14 =

Contact gegevens