Studie

Studiebegeleiding

studeren, hoe doe je dat?

Studievaardigheden zijn belangrijk om gedurende de studieloopbaan alles uit de kast te kunnen halen. De studievaardigheden bieden een stevig fundament voor een stabiele loonbaan van de student. De leerlingen krijgen tips en tricks over hoe te leren, te plannen, zich te concentreren, om te gaan met faalangst, motivatie te vinden. De studievaardigheden vinden plaats in de vorm van mini-workshops zoals: leren leren, leren plannen, onderzoeksvaardigheden, solliciteren, studieloopbaanplan en omgaan met faalangst. Ander hulp bij je studie? Dat kan op het Studiehuis.

Binnen ons programma bieden we diverse trainingen en workshops aan, waar alle jongeren zich voor mogen inschrijven. Zie www.lifeskills.nl/activiteiten Wil je een passende workshop aanvragen? Bekijk hieronder de mogelijkheden.  

Studieloopbaanplan

Wat wil ik, wat kan ik en hoe verder? Tijdens deze miniworkshop gaan we een begin maken aan jouw studieloopbaanplan. Samen zoeken we uit, wat je energie geeft en brengen we in kaart welke wegen bij jou passen. Maak je studieloopbaanplan

Onderzoeksvaardigheden

Onderzoekvragen, methodes, bronnen, onderzoek je slim! Tijdens deze miniworkshop leer je dat ‘ik weet het niet’ niet bestaat., want bijna overal kun je een antwoord op vinden. Je zult ontdekken hoe leuk onderzoeken is. Leer onderzoeken!

Leren leren

Welke leermethodes zijn er en welke past het best bij jou? Tijdens de miniworkshop krijg je tips en tricks waarmee je op je eigen manier studiestof je eigen kunt maken. Leer leren!

Leren plannen

Met een planning krijg je overzicht, rust in je hoofd en zelfvertrouwen. Tijdens de miniworkshop leer je overzicht te krijgen over alles dat je moet doen en deze gestructureerd in te plannen, zodat je nooit meer lastminute dingetjes hoeft te doen en kwantiteit inruilt voor kwaliteit. Leer plannen!

Omgaan met emoties

Angst, boos, vreugde, verdriet of een heftige combinatie hiervan. Alles mag er zijn, maar hoe doseer je emoties, zodat je nog wel jezelf kunt zijn? Leer omgaan met emoties!

Omgaan met faalangst

Wil je tips, tricks en oefeningen om stevig in je schoenen te staan? Leer omgaan met faalangst!

Profielwerkstuk

Onderzoek, opbouw en uitwerking. Extra ondersteuning nodig in je zelfstudietijd? Samen werken we aan je PWS!

Stagelopen

Oriënteren en solliciteren, inclusief motivatie en curriculum vitae. Een stage vinden, die past bij jouw ambities? Leer solliciteren!

Wat zeggen onze deelnemers?

Eerst had ik altijd last van faalangst. Ik durfde nooit te presenteren voor de klas. Nu ben ik minder bang. Ik denk gewoon het zijn allemaal mensen en ze laten ook gewoon scheetjes dan moet ik lachen. Ik ben nog wel zenuwachtig maar niet meer bang. 

tyra, 14, vmbo-t

Mijn eerste oriëntatiestage was bij de brandweer. De juf hielp me met mijn brief en cv en ook met me in contact te brengen met de brandweer. Het was een leuke maatschappelijke stage. We hebben zelfs de burgemeester ontmoet.                                                                   

Rehma, 14, vmbo-k

Duur

De mini-workshops duren gemiddeld 2,5 uur. Een uitgebreidere workshop duurt 3,5 uur. In de uitgebreidere workshop wordt er langer geoefend met meer persoonlijke aandacht voor de deelnemers. Afhankelijk van het doel en de doelgroep geven we advies over het afnemen van een mini-workshop of de uitgebreide versie. 

Groepsgrootte

De ideale groepsgrootte is 8-12 deelnemers. Voor de interactie en groepscohesie hanteren we een minimale grootte van 5 deelnemers. Voor de persoonlijke aandacht is een maximum van 15 deelnemers gewenst.

Opbouw

De focus ligt vooral op het ‘doen’, want al doende leer je. Theorie, interactie en zelfonderzoek is ook belangrijk. Een mooie combinatie waardoor je geen moment de behoefte hebt, om even achteruit te hangen.

Locatie

De workshops worden doorgaans op locatie gegeven. Heb je behoefte aan een andere ambiance? Dat kan! Wij werken samen met partners die geschikte workshopruimtes in een prettige sfeer aanbieden. Mail of bel voor de mogelijkheden.

Kosten

De kosten per mini-workshop bedragen tussen de 350 – 450 euro. Voor een uitgebreidere versie komt er 125 euro bovenop de basisprijs. De bedragen zijn inclusief materiaal en exclusief btw.

Aanvragen?

Wil je een (mini-)workshop aanvragen? Vul onderstaand formulier in, mail naar: info@lifeskills.nl of bel +316 11 103 153

Doorgaans worden er vanuit Life Skills diverse trainingen en workshops verzorgd. Deze zijn kosteloos voor de deelnemers en toegankelijk voor alle jongeren. Dit betekent dat je niet perse leerling bij Life Skills hoeft te zijn voor deelname aan de trainingen en workshops. Op de activiteitenpagina is de planning te vinden. Volg ons ook via sociale media voor de laatste nieuwtjes: lifeskills.nl. Wil je een workshop voor je eigen groep? Op een specifiek moment/locatie? Dat kan! Boek direct via de link hieronder.

Meer informatie of een mini-workshop aanvragen?

12 + 13 =

Contact gegevens