let’s have some fun

scholen

1 + 1 = 3

Bedankt voor je interesse Life Skills!

Wij ondersteunen jeugd in de leeftijd van 10-18 jaar in de ontwikkeling van levensvaardigheden, zelfliefde, zelfvertrouwen en burgerschapsvorming, zodat zij ‘know how’ hebben, zich te manifesteren in de samenleving en regie durven te nemen over hun leven voor een duurzame toekomst. Dit doet Life Skills met workshops en trainingen, huiswerk- en studiebegeleiding in hoge groepscohesie en 1-op-1 coaching aan jeugd en hun ouders.

15 uren per week kunnen leerlingen bij ons terecht voor studieondersteuning. We verzorgen ook leerzame masterclasses en andere activiteiten: excursies, bedrijfsbezoeken, stagemarkten en boosters. Deze geven we ook graag aan de leerlingen op jouw school. Met ons hulp maken we lesgeven makkelijker en we dragen ook bij aan het verhogen van de schoolresultaten.

Bekijk ons aanbod en let’s connect. 

We doen het samen

Het onderwijs staat onder druk. Leraren tekort. Te hoge werkdruk. Te volle klassen. Wij begrijpen de dilemma’s waar scholen mee kampen. Het alleen moeten doen is geen optie meer. We willen gewoon dat leerlingen hun middelbareschooltijd goed doorkomen. Hulp na school is dan ook geen luxe meer. Het is noodzakelijk. Maar niet voor iedereen betaalbaar. Wij helpen graag. En de hulp die we aanbieden doen we op maat. Het liefst samen met de ouders en docenten. Heb jij leerlingen die behoefte hebben aan onze ondersteuning? Neem gerust contact met ons op.

Innovatief onderwijs

Sinds 2006 is in de wet vastgelegd dat basis- en voortgezet onderwijs actief burgerschap en sociale integratie moeten bevorderen. Burgerschapsvorming betekent het ontwikkelen van burgerschapskennis, vaardigheden en houdingen, zodat men ‘know how’ heeft om zich te manifesteren in de samenleving. Goed burgerschap is belangrijk, want hiermee kan men een actieve bijdrage leveren aan de samenleving. Burgerschapsonderwijs wordt deels op school gegeven en deels leert men deze vanuit het netwerk, met name van ouders, familie, vrienden op clubs en media. De vaardigheden die vanuit het netwerk worden aangeleerd zijn sociaal-cultureel afhankelijk. Dit betekent dat kinderen die opgroeien in een westerse milieu deze waarden over het algemeen vanzelf meekrijgen. Kinderen die opgroeien in een niet-westerse cultuur krijgen de noodzakelijke vaardigheden dus niet vanzelf mee.

Door gebrek aan burgerschapsvorming, levensvaardigheden, zelfliefde en zelfvertrouwen blijft goed burgerschap voor mensen die opgroeien in een kapitaalarme omgeving, een grote uitdaging. Willen we werken aan een divers en inclusief Nederland? Dan is het belangrijk om deze milieus bij elkaar te brengen. Met Life Skills gaan we hier door het geven van de juiste vaardigheden aan werken. Want alleen dan is goed burgerschap haalbaar. Bij Life Skills & Studiehuis zetten we naast huiswerk- en studiebegeleiding dus ook in op burgerschapsvorming. Hierbij is onderwijs in burgerschapsvorming en levensvaardigheden even belangrijk als onderwijs op school. Deze methode van onderwijs noemen wij innovatief onderwijs: innovatief onderwijs voor goed burgerschap. Hiermee ambiëren we de ‘gap’ tussen onderwijs en burgerschap te vullen, waardoor een betere aansluiting met de samenleving wordt bevorderd en diversiteit en inclusie binnen de samenleving wordt gerealiseerd. 

Huiswerkbegeleiding

Huiswerkbegeleiding vindt van maandag tot en met vrijdag van 13:45 – 18:45 uur in onze Studiehub De Poort aan het Bijlmerplein 79.

Samen met andere studenten en onder begeleiding, met persoonlijke aandacht gaan leerlingen aan de slag met hun studie. Hierdoor krijgen ze rust in hun hoofd, houden ze tijd over voor andere leuke dingen en kunnen ze die nodige boost geven aan hun studie. 

Studiebegeleiding

Studievaardigheden zijn belangrijk om gedurende de studieloopbaan alles uit de kast te kunnen halen. De studievaardigheden bieden een stevig fundament voor een stabiele loonbaan van de student. De leerlingen krijgen tips en tricks over hoe te leren, te plannen, zich te concentreren, om te gaan met faalangst, motivatie te vinden. De studievaardigheden vinden plaats in de vorm van mini-workshops zoals: leren leren, leren plannen, onderzoeksvaardigheden, solliciteren, studieloopbaanplan en omgaan met faalangst.

Workshops en trainingen

Waarom geven ze op de middelbare school wel les in wiskunde, maar niet in relaties. Vergeleken met een relatie is wiskunde een eitje’. #DARUM!
Dit is precies waar de trainingen en workshops van Life Skills over gaan. Over vaardigheden, die op school niet gegeven worden, maar even belangrijk zijn voor de  kennis en kunde en de algemene ontwikkeling van leerlingen voor de toekomst.

1-op-1 coaching

Soms hebben leerlingen net dat beetje extra aandacht nodig om, wat ze willen leren onder de knie te krijgen. Dit bieden we aan met persoonlijke coaching. Het aanbod hierin is afhankelijk van de hulpbehoefte van de student. Dit kan hulp bij solliciteren zijn, omgaan met faalangst, hulp bij wiskunde, presenteren, hulp bij Office, onderzoek doen, hulp bij het profielwerkstuk. Wat de leerling nodig heeft dus.

We komen graag met je in contact!