Life skills in de keuken van..

Geïnspireerd door het programma Chantal komt werken en omdat bedrijfsbezoeken/snuffelstages vanwege de coronasituatie bijna niet mogelijk zijn hebben we het project ‘Life Skills in de keuken van..’ ontwikkeld. School gaat namelijk nog steeds door evenals de keuzes die leerlingen op het gebied van hun loopbaan moeten maken. En wat je niet kent, word je niet. Logisch toch? En zonde! Want er is zoveel meer mogelijk, dan dat je nu voor ogen hebt. Onze reporters gingen de hort op en mochten een kijkje nemen in de keuken van diverse organisaties en beroepen zoals IT manager bij NS, wethouder, archeoloog, Rabobank, communicatieprofessional, directeur, kok, luchtverkeersleider en nog veel meer. Bekijk de filmpjes ter inspiratie voor je studieloopbaan en de keuzes die je kunt maken. Vragen? Neem contact met ons op voor een kosteloos studieloopbaanadviesgesprek. Mogen onze reporters door jouw organisatie snuffelen? Neem contact met ons op.

The movies

Life Skills in de keuken van/bij.. 

Life Skills in de keuken van/bij.. 

Meet our Life Skills Squad – de reporters

Wat is je expertise en waarom wil je dit doen?

Daaniya, snuffelaar

Wat is je expertise en waarom wil je dit doen?

Alina, editor

Ik ben erg enthousiast en wil weten hoe alles zit, dit maakt mij een goede snuffelaar.

Amirah 12, Snuffelaar

Wat is je expertise en waarom wil je dit doen?

Sukayna, functie

Meld je aan voor de Life Skills Squad

Elke week gaan er twee a drie snuffelaars op bezoek bij een organisatie om kennis te maken met het bedrijf, de functies die er uit te oefenen zijn en voor het ophalen van persoonlijke verhalen. Met als doel om leeftijdsgenoten feeling te geven bij de organisatie en de mogelijkheden daar.

De Life Skills Squad bestaat uit enthousiaste jongeren in de leeftijd van 10-18 jaar, die nieuwsgierig zijn, foto’s en filmpjes maken leuk vinden, graag de hort op zijn en samen met leeftijdsgenoten willen werken aan iets moois.

Wat vragen we
Wekelijks vindt er een overleg plaats waar de komende bedrijfsbezoeken worden besproken en een planning gemaakt wordt. Per bezoek kunnen er slechts 2 a 3 mensen mee, je kunt je dus opgeven wanneer het jou uitkomt. Een snuffelstage duurt maximaal 3 uren.

What’s in it for you
Een vergoeding, bekendheid, gezelligheid, nieuwe vrienden, netwerk uitbreiden en het vergroten van je toekomstperspectief is wat jouw deelname  aan de Life Skills Sqaud waard is. Aanmelden? Vul hieronder je gegevens en motivatie in. Graag, tot ziens!

Snuffelstage bij jouw organisatie? Dat kan!

PR en communicatie

Promotie voor je organisatie is natuurlijk altijd mooi meegenomen! Een kort verslag en een video van de snuffelstage worden gedeeld via onze website (hierboven), onze instagrampagina, facebookpagina, Snapchat, Whatsapp, jongeren onderling en gauw ook via de website van middelbare- en mbo scholen. En jullie eigen kanalen natuurlijk!

Kosten

Voor het bezoek aan uw organisatie, het monteren van de promotiefilm, het schrijven van een artikel en de pr brengen wij een kleine vergoeding in rekening. Dit hebben we nodig voor zaken zoals, reiskosten, huur apparatuur en onze snuffelaars en editors krijgen een vergoeding. Zie het als een maatschappelijk verantwoord ondernemen project ? Neem contact met ons op voor de hoogte van het bedrag.

Hoe ziet een snuffelstage eruit?

  1. We beginnen met een kennismakingsgesprek, waar de professional iets vertelt over zichzelf, de functie en de organisatie. 
  2. Dan krijgen we een rondleiding en is het fijn als de snuffelaars ook iets te doen krijgen. Bij dit onderdeel staat humor en ervaren centraal.
  3. Het bezoek eindigen we met een samenvatting, mogelijkheden, loopbaan en een pr pitch. 

Toekomstperspectief

Jongeren die opgroeien in een kwetsbare situatie krijgen in tegenstelling tot jongeren die opgroeien in een stabiele situatie minder verrijking mee vanuit thuis of hun omgeving op het gebied van zelfontwikkeling en dus ook wat betreft hun toekomstperspectief. De mogelijkheden doen die zij voor hun toekomst inzien is nihil. Een snuffelstage/kijk in de keuken van jouw organisatie kan helpen hun horizon te verbreden.

Wanneer en hoelang?

Een bezoek vindt plaats wanneer het jou uitkomt en duurt tussen de 2 en 3 uren.

Resultaat

Een verslag in de vorm van een schriftelijk artikel en een promotiefilm van maximaal 5 minuten leveren we op.

Corona

Voor jouw en onze veiligheid houden wij ons strikt aan de  coronamaatregelen van het RIVM. Dit betekent dat we waar nodig een mondkapje op doen, constant de 1,5 meter afstand in acht nemen en onze handen geregeld wassen/desinfecteren.

Wat zeggen de beroepsbeoefenaren?

Volgt

Naam, functie en bedrijf

Volgt

Naam, functie en bedrijf

Volgt

Naam, functie en bedrijf

Volgt

Naam, functie en bedrijf

Mogen we jouw organisatie bezoeken of wil je lid worden van de Life Skills Squad? Schrijf je in!

9 + 1 =

Contact gegevens

Instagram feed