Investeren in jezelf

Back on Track

In contact komen met jezelf en met anderen is fijn, juist in deze tijd. Daarom organiseren wij voor 13-18 jarigen het ‘Back on Track’ weekend dat in het teken staat van mentale gezondheid, empowerment en leiderschap.

We kijken terug op de afgelopen periode en bereiden ons voor op de toekomst. Maar we besteden vooral aandacht aan het hier en nu met meditatie, stilte, tijd voor jezelf, wandelingen in de natuur, excursies en workshops. En laten we vooral even gezellig samen zijn en genieten van een leuk weekendje weg!

Je kunt je aanmelden voor het weekend van 28 tot 30 april 2023. We vertrekken op de vrijdag om 18:00 uur vanuit Life Skills naar ons luxe weekend huis op de Utrechtse Heuvelrug. Zondag rond 17:00 uur zijn we weer terug.

Vul onderstaand formulier in om je aan te melden. Meer informatie? Mail naar activiteiten@lifeskills.nl of bel naar 06-49556403. Wees er snel bij want vol=vol. 

Mentale gezondheid, Empowerment & Leiderschap

Empowerment, je eigen kracht en vooral je eigen leiderschap leren kennen is erg belangrijk. Wat voor leider ben jij en hoe kan je dat inzetten voor jezelf en een ander? Vaardigheden die je op school niet vanzelfsprekend krijgt, maar waar wij tijdens dit weekend weg met Life Skills juist aandacht besteden. Jouw persoonlijke leiderschap is belangrijk om goed mee te kunnen komen in de samenleving. Het idee hierachter is dat een diploma alleen niet genoeg is voor succesvol burgerschap. En empowerment maakt natuurlijk een groot onderdeel uit van ons programma.

Empowerment is een ontwikkeling die zorgt voor meer zelfsturing. Binnen dit project staat het individuele niveau van empowerment centraal. Dit niveau richt zich op de capaciteiten en krachten van de jongeren waarbij hij/zij invloed krijgt op de omgeving en het eigen leven vorm kan geven. En er zijn genoeg redenen om hiermee aan de slag te gaan. Vooral nu, want uit onderzoek van de Erasmus Universiteit is gebleken dat 35% van de jongeren denkt niet te deugen, 34% heeft het gevoel dat hij/zij nergens trots op kan zijn en 33% voelt zich een mislukkeling. De helft geeft ook aan dat zij graag meer respect wilt voor zichzelf. Deze uitkomsten zeggen veel over de mentale gezondheid van jongeren. Het zijn heftige cijfers. Voordat wij intensief inzetten op empowerment is het belangrijk dat jongeren zich enigszins goed voelen. Mentale gezondheid is een voorwaarde voor empowerment. En daarom bieden wij hen een programma aan waarin mentale gezondheid en het 7-life skills programma centraal staan. Beiden zijn gericht op empowerment van het individu én in relatie tot de omgeving.

Maaltijden

Alle maaltijden zijn vegetarisch. Andere dieetwensen kunnen bij de aanmelding vermeld worden. Eigen eten kan in overleg mee en opgewarmd worden. 

Locatie, vervoer en kosten

We verblijven in Austerlitz, op de Utrechtse Heuvelrug. Na bevestiging van deelname krijgen de deelnemers de exacte locatie gemaild. We vertrekken gezamenlijk vanuit Life Skills in Zuidoost. Voor vervoer wordt gezorgd.

De vrijwillige ouderbijdrage bedraagt €20,- per kind.

 

Begeleiding

Er zijn 20 plekken beschikbaar voor dit weekend en er gaan 5 begeleiders mee. De begeleiders hebben ervaring met jongeren als zijnde professional, coach, docent of zijn ouder. Allen hebben een VOG en minstens één begeleider is BHV-er.

Gemende groep

Zowel jongens als meisjes kunnen mee. Zij worden verdeeld over vier slaapkamers en  slapen gescheiden met eigen douches. 

Wat bereiken we?

1) De mentale gezondheid van jongeren is verbeterd;
2) Jongeren kunnen en durven beter regie op hun leven te nemen;
3) De horizon van jongeren is verbreed;
4) Jongeren voelen zich minder eenzaam door het langdurige contact met gelijkgestemden.

Nazorg

Het Back on Track weekend zal veel teweeg brengen. Echter volstaat één weekend niet om empowerment langdurig te bevorderen: na het weekend moeten de jongeren gemotiveerd blijven en blijven werken aan hun eigen empowerment en elkaar daarbij stimuleren. De jongeren worden indien gewenst gekoppeld aan een begeleider die hen op basis van behoefte zal coachen. Hier kunnen zij terecht voor vragen, discussie en het bespreken van vervolgstappen en deze in gang te zetten. 

Vul onderstaand formulier in om je aan te melden. Let op je aanmelding is nog niet definitief. Als er plek is, dan ontvang je een definitieve bevestiging van deelname.

Life Skills mag voor promotiedoeleinden beeldmateriaal gebruiken van het weekend waar ik op sta, op de website, verslagen en social media. Toestemming wettelijke vertegenwoordigers:

Ben je in de mogelijkheid om de vrijwillige ouderbijdrage (€20,-) te voldoen?