Trainingen& Workshops
Masterclasses
Burgerschapsvorming en levensvaardigheden
‘Waarom geven ze op de middelbare school wel les in wiskunde, maar niet in relaties. Vergeleken met een relatie is wiskunde een eitje’. #DARUM! Dit is precies waar de masterclasses van Life Skills over gaan. Over vaardigheden, die je op school niet krijgt, maar even belangrijk zijn voor je kennis en kunde en je algemene ontwikkeling voor straks.
Toen ik bij een bedrijf begon, kwam ik voor het eerst in contact met mensen uit een andere omgeving. Dat was voor mij even slikken. Ik raakte in een cultuurschok, want hoe overleef je zo een borrel? En hoe kan ik tijdens een werkoverleg mijn mening onderbouwen? Ontwikkel deze vaardigheden nu, want dan kun je je na school verder focussen op leuke dingen.
Basiskennis over schoolvakken zoals wiskunde, Engels, Nederlands en economie is een must voor een goede ontwikkeling van kind naar volwassene. Eens. Maar what about je identiteit en eigenwaarde, je talenten en kwaliteiten, je dromen en drijfveren, je netwerk en relaties, communicatie en samenwerken, creatief denken en veerkracht en zelfvertrouwen?
Dit zijn levensvaardigheden die niet in het standaard schoolpakket zitten, maar evengoed belangrijk zijn om te kunnen bepalen wat jij met de rest van je prachtige leven kan en wil. Met levensvaardigheden ben je in staat om met regie over je eigen leven, bewuste keuzes te maken, hier assertief in te zijn en je dromen te verwezenlijken, op een manier dat bij jou past, met veerkracht en zelfvertrouwen, want ook jij verdient wat je wil!
Tijdens de workshops en trainingen gaan we op een interactieve manier werken aan burgerschap en levensvaardigheden. We halen alles uit de kast om jou een spiegel voor te houden, zodat je, je talenten, krachten en verbeterpunten kunt zien en kunt ervaren en we er zodanig aan werken, dat je precies weet hoe je zelf in elkaar steekt en je je met lef en zelfvertrouwen kunt manifesteren in de samenleving. We verzorgen onderstaande workshops en trainingen.
Aan de slag!
Het aanbod
Workshop Presenteren met pit
Herken je dit: als je iets moet vertellen aan publiek, dat je er nerveus wordt? Dat mensen niet naar je luisteren als je aan het vertellen bent? Dat je dichtklapt als je iets wil vertellen? Of dat je niet uit je woorden komt en precies vertelt wat je niet wil vertellen? No worries! Na de training zul je vanuit je eigen kracht beter kunnen presenteren.
Tijdens deze workshop, gaan we ervoor zorgen dat jij je mannetje kunt staan. Altijd en overal, op de manier zoals jij je wilt presenteren. En het zal niet direct lukken, maar met veel oefenen sluiten we af met een pitch, waar jij binnen 1 minuut mag vertellen wie je bent, wat je kracht en ambitie is. We gaan oefenen met contact maken, handen schudden, communicatie, presentatie, stem, taal en humor.
Training Mijn kracht: mijn talent
Wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik. Best lastig om te zeggen he, als iemand dit aan je vraagt? Vaak geven mensen oppervlakkige antwoorden zoals hun naam, hun beroep of opleiding en wensen op kort termijn. In deze training gaan we met verschillende modules en oefeningen op avontuur. We gaan uitzoeken waar je vandaan komt, waarom je bepaalde dingen doet zoals je ze doet, wat heel belangrijk voor je is, we gaan na wat jou de afgelopen tijd heel gelukkig en ongelukkig maakte en waarom.
Dan gaan we een stapje verder en op onderzoek.. op onderzoek naar je kracht. Ga je mee op avontuur? Als je weet waar je kracht ligt, dan kun je je talent ontdekken en daarmee verder gaan in de toekomst. Maak er het beste van!
Training Keuzes maken: gevoel, ratio en omgeving
Keuzes maken hoort bij het leven, elke dag maken we deze. Soms over kleine zaken en soms over zaken die meer impact hebben… hoe maak je een keuze dat écht bij je past? Twijfels horen bij het maken van keuzes, want je weegt opties tegen elkaar op en dat is mooi. Soms twijfel je over kleine dingen waarvan je de gevolgen niet direct hoeft te overdenken zoals: brood of salade of naar de bioscoop of gamen? Maar soms sta je voor grotere keuzes. Keuzes die gevolgen hebben op je toekomst, zoals Havo of MBO? Bij papa of mama wonen? Deze keuzes zijn moeilijker te nemen, want je hoofd en hart staan niet altijd op één lijn en je omgeving heeft ook zoveel wensen. Hoe ga je hiermee om?
In deze training leer je keuzes te maken, die je kunt onderbouwen, waar je qua gevoel achterstaat en hoe je bij het maken van keuzes (geen) rekening houdt met je omgeving. Tevens leer je met lef keuzes te maken, want niets is zo belangrijk bij het maken van keuzes dan stevig in je schoenen te staan. Neem je casus mee, deze kunnen we tijdens de training gebruiken als oefening.
Workshop Video CV maken
Je zoekt een stageplaats of een bijbaan, maar wil niet op die hoge stapel met CV’s terecht komen. Je wil opvallen. Je wil je onderscheiden. Je wil die baan! Solliciteer met een video CV. Dat is ook zo van deze tijd. Tijdens de workshop leer je een hoop over jezelf. We gaan uitzoeken waar je kracht ligt, wat je ambities zijn en daarmee opzoek naar een functie dat bij je past (als je deze hebt, mooi meegenomen!). Dan gaan we opnemen en aan je toekomstige werkgever presenteren (vertellen en laten zien), waarom jij dé perfecte kandidaat bent!
Training Leren solliciteren
Klassiek solliciteren: met brief en curriculum Vitae (CV) moet je sowieso kunnen. Tijdens deze training gaan we aan de slag met een sollicitatiebrief en gaan we CV je oppimpen. We gaan werken aan teksten en een lay-out die perfect bij jou passen. Dit is een pittige training, maar wel eentje die je in je leven gevolgd moet hebben. Want je brief maakt ook voor jou helder wie je bent, waar je staat, wat je ambities zijn en hoe je jezelf kunt verkopen, maar ook hoe je je werkgever met een brief kunt manipuleren ?.
Werken aan je lay-out is het leukste onderdeel van de training, want hier mag je qua creativiteit helemaal los gaan. Daarnaast oefenen we ook met sollicitatiegesprekken, want waarom zou de werkgever jou moeten aannemen?
Training Netwerken en borrelen
Netwerken is op een informele doch zakelijke wijze je kennissenkring vergoten. Het doel van netwerken is het delen van kennis, informatie en contacten. Je vergroot hiermee je kansen, bespaart een hoop gedoe (geld en energie) en je krijgt nieuwe inzichten.
Een goed netwerk biedt meer kansen om te kunnen doen waar je interesse in hebt. Voorbeeld: je wil heel graag een keer ergens op bedrijfsbezoek, tijdens het netwerken ontmoet je iemand die je ermee kan helpen. Of je wil heel graag een keer reporter zijn, en heel toevallig kom je tijdens een netwerkborrel iemand tegen die je wens in vervulling kan brengen. Dus hoe groter je netwerk, hoe meer kans je hebt. Van je netwerk moet je het tenslotte hebben. Tijdens de training bespreken we wat netwerken is, waarom het belangrijk is, hoe je je netwerk uitbreidt de do’s en don’ts, welke gelegenheden je kunt gebruiken om te netwerken en hoe je het doet! Daarna sluiten we af met een gezellig netwerkborrel.
Workshop Jongeren in debat
De naam van de workshop zegt het al, jongeren gaan met elkaar in debat. Actuele maatschappelijke stellingen worden behandeld. Afhankelijk van de groepsgrootte wordt er een debatvorm uitgekozen, maar doorgaans debatteren we volgens het Lagerhuisdebatmethode. Deze duurt relatief kort en argumenten over en weer volgen elkaar in rap tempo op! Dit zorgt voor een prettige groepsdynamiek.
Je leert op welke manier een mening gevormd wordt (vanuit emotie en/of ratio), op welke manier een mening geuit kan worden (verbaal en non-verbaal), hoe beargumenteren werkt, hoe je overtuigend kunnen debatteren, dat er vooral geluisterd moet worden, hoe je in the heat of the moment toch met respect tot mekander kan komen en dat debatteren tot zoveel moois kan leiden.
Workshop Become a reporter
Het is belangrijk dat jongeren beseffen dat zij nu al een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan de toekomst. Dat hun stem telt en dat hun frisse blik nodig is om de wereld mooier te maken. Dus niet in de toekomst, maar nu. Want dan kunnen we samen beslissen over onze toekomst. Met de workshop geven we je inzicht in je kennis en kunde, een boost aan je zelfvertrouwen, leer je je mening te delen in gesprek met iemand of in discussie en zul je uit je schulp kruipen om je stem te doen gelden.
Tijdens de workshop neem je verschillende rollen aan: interviewer, geïnterviewde, cameravrouw- man en schrijver. Je leert wat een reporter is en doet, hoe een reporter nieuws vergaart, welke middelen ingezet kunnen worden voor publicatie, je leert een tikkeltje brutaal en met lef vragen te stellen en door te vragen, je maakt kennis met vakbegrippen zoals framen en primeur. Je krijgt camera- en filmvaardigheden en beknopte editskills, je leert vragen waar je geen antwoord op wil geven te omzeilen en je leert een artikel schrijven. Zoveeeeeel leuks tijdens de workshop Become a reporter!
Training vloggen
Vloggen is razend populair en zo van deze tijd. Zie het als een dagboek, maar dan in de vorm van een video. Als je vlogt, heb je een maatje, altijd en overal en dat is natuurlijk je camera!
Tijdens de vloglessen leer je een hoop over jezelf, je krijgt een boost aan zelfvertrouwen, je leert cameravaardigheden, edit-technieken, je leert over internet gevaar, over de privacywet en leuke kneepjes van het vak. Na de training kun je direct aan de slag als vlogger! Vergeet je ons niet als je straks superberoemd bent?
Training Eventmanager
Hoe organiseer je een event, waar alles tot in de puntjes perfect geregeld is? Dit leer je tijdens de training eventmanager, we gaan aan de slag met overzichten, een draaiboek, handige tips en tricks voor alle soorten bijeenkomsten. Of dat nou een verjaardag, een huwelijk, een familiebijeenkomst, een buurtfeest of een begrafenis is.
Na de training eventmanager kun jij bijeenkomsten organiseren en managen, die voldoen aan jouw wensen en aan de eisen van jouw opdrachtgever (en dat kan natuurlijk ook jezelf zijn). Maken we er een feestje van?
Training Tijdmanagement
Elke dag weer, moet je zoveeeeel doen! Sowieso naar school en dan thuis werken aan school: schoolprojecten, huiswerk, leren en studeren. En dan heb je ook nog te maken met verschillende schoolsystemen zoals Magister, mail, Moodle en Zermelo waar je elke keer weer in moet duiken. O ja, en thuis natuurlijk, want ook aan het huishouden moet je een steentje bijdragen, toch? En soms heb je familiebijeenkomsten waar je niet onder uit komt zoals die verre neef van je ma die 55 wordt. Geld verdienen moet ook gebeuren, dus je hebt een bijbaantje. En je moet ook nog werken aan je conditie en je body. Allemaal verplichtingen. Breekt het je al op? Zuur. Want ik begrijp natuurlijk ook dat je gewoon wil chillen met je vrienden, wil snappen, netflixen en wil gamen. En heel vaak wil je gewoon even niks behalve, slapen! Herkenbaar? Kom naar de training tijdmanagement.
Tijdens de training gaan we werken aan het structureren van je dagen, waardoor je efficiënter bezig kunt zijn. Je haalt dan meer uit je dag en krijgt rust in je hoofd. Plus de mensen om je heen (lees: je ouders) weten waar ze aan toe zijn. Geen spanningen meer dus. De tool die we hiervoor gebruiken is je agenda. We gaan activiteiten indelen op prioriteit, plannen en meer. We zetten een vast programma op en je krijgt ook direct inzicht in wat niet kan. Nee zeggen, moet ook kunnen, toch?
7 Life skills programma
Onderzoek jouw identiteit & vergroot je eigenwaarde
Alhoewel wij adviseren om aan het totale life skills programma deel te nemen, kan het net zo goed zijn, dat de deelnemer bepaalde vaardigheden al onder de knie heeft en het volledige programma volgen niet interessant is. De onderdelen uit het programma worden ook los van elkaar aangeboden als zijnde een workshop/training. Bekijk deze trainingen/workshops.
Wat zeggen onze deelnemers?
Ik had een leuke ervaring met het debat en ik vind het zeker een aanrader voor jongeren. Het was leerzaam en je kon gewoon je gedachten vertellen, zonder dat mensen je beoordelen op je mening. Ik wil graag nog een keer.
Ik heb de workshop Become a Reporter gevolgd. Ik vond het superleuk om te doen en ik raad het iedereen aan.
Solliciteren, ja dat moet je op je 14e al kunnen, want dan mag je starten met sommige bijbaantjes.
Duur
De workshops en trainingen duren gemiddeld 3 uren.
Groepsgrootte
De ideale groepsgrootte is 8-12 deelnemers. Voor de interactie en groepscohesie hanteren we een minimale grootte van 5 deelnemers. Voor de persoonlijke aandacht is een maximum van 15 deelnemers gewenst.
Opbouw
Een korte theorie wordt in de workshops direct vertaald naar de praktijk door oefeningen. Focus ligt op kennisdeling, onderzoek, zelfreflectie en interactiviteit . De trainingen bevatten iets meer theorie. Hier worden onderwerpen breder en diepgaander behandeld. Dat is nodig om uiteindelijk vooral te kunnen begrijpen.
Locatie
De workshops worden doorgaans bij jou op locatie gegeven. Heb je behoefte aan een andere ambiance? Dat kan! Wij werken samen met partners die geschikte workshopruimtes in een prettige sfeer aanbieden. Mail of bel voor de mogelijkheden.
Kosten
De kosten voor de workshops en trainingen bedragen €500,-. De bedragen zijn inclusief hapje, drankje en materiaal.
Aanvragen?
Wil je een workshop/training aanvragen? Vul onderstaand formulier in, mail naar: info@lifeskills.nl of bel +316 11 103 153
Doorgaans worden er vanuit Life Skills diverse trainingen en workshops verzorgd. Deze zijn kosteloos voor de deelnemers en toegankelijk voor alle jongeren. Dit betekent dat je niet perse leerling bij Life Skills hoeft te zijn voor deelname aan de trainingen en workshops. Op de activiteitenpagina is de planning te vinden. Volg ons ook via sociale media voor de laatste nieuwtjes: lifeskills.nl. Wil je een workshop voor je eigen groep? Op een specifiek moment/locatie? Dat kan! Boek direct via de link hieronder.