1 juli 2024
09:00 - 15:00
Alle leerlingen
Op maandag 1 juli 2024 vieren wij Keti Koti, wat letterlijk “gebroken ketenen” betekent. Keti Koti vindt elk jaar op 1 juli plaats, ter herinnering aan 1 juli 1863, de dag waarop Nederland de slavernij in de koloniën heeft afgeschaft. Het is belangrijk om te vermelden dat de tot slaaf gemaakten na 1 juli 1863 nog tien jaar door moesten werken, terwijl hun eigenaren door de overheid werden gecompenseerd. Pas in 1873 mochten zij de plantages daadwerkelijk verlaten.
Hoewel Keti Koti nog geen officiële nationale feestdag is, streven wij ernaar om hier verandering in te brengen. Het is waardevol om met de hele Nederlandse bevolking stil te staan bij een stuk geschiedenis waar we allemaal van kunnen leren. Als uw kind op 1 juli naar school moet, maar toch graag wil deelnemen, verzoeken wij u contact op te nemen met de school voor een vrijstelling.
Met Life Skills zullen wij deelnemen aan de optocht ‘Zuidoost Beseft’ naar het Oosterpark, waar de nationale herdenkingsceremonie van het slavernijverleden plaatsvindt. De optocht heeft als thema solidariteit, gelijkheid en vrijheid. Stadsdeel Amsterdam Zuidoost ondersteunt dit initiatief vanuit de bewonerscommunity.
De planning voor de dag is als volgt:
  • 09:30: Verzamelen op Station Bijlmer Arena en Amstelstation
  • 10:00: Tasjes en GVB dagkaart ophalen bij Amstelstation
  • 10:30: Opstellen van de stoet en toespraken bij Amstelstation
  • 11:00: Start van de optocht vanaf busstation Amstel, begeleid door diverse live muziekgroepen
  • 13:00: Aankomst en einde van de optocht in het Oosterpark
  • 14:00: Start van de nationale herdenkingsceremonie in het Oosterpark (deelnemers aan de optocht kunnen dit ook bijwonen in het park)
Daarna gaan wij om 16:00 uur voor degenen die willen naar het ‘Zuidoost Beseft FESTIVAL’ in het Nelson Mandelapark om de dag feestelijk af te sluiten.
Bent u enthousiast en wilt u graag meedoen? Schrijft u zich dan alstublieft vóór woensdag 26 juni in via de mail of website.

Inschrijven