Verrijk elkaar

WELKE HERO SCHUILT ER IN JOU?

Het hebben van een netwerk van mensen die je kunnen bijstaan is goud waard. Iemand die je even kunt bellen met vragen over je persoonlijke ontwikkeling, je professionele groei of misschien wel voor een hele moeilijke keuze die je te maken hebt.

Velen uit ons professionele netwerk beschikken over zo een netwerk.  Vele van onze jongeren hebben deze (nog) niet. ABN Amro en Life Skills slaan de handen in één om de brug te maken. Een brug waar onze jongeren en professionals elkaar kunnen ontmoeten, kunnen verrijken en verder kunnen helpen. 

Gedurende 10 weken krijgen de jongeren als mentee de kans om te genieten van de ‘know how’ van de mentor als rolmodel. Met toegang tot diens netwerken, gaan de mentees en de mentoren samen op onderzoek uit om de specifieke vraagstukken te verkennen en op te lossen.

Dit programma is niet alleen verrijkend voor jongeren—het biedt ook een waardevolle ervaring voor de mentoren. Als mentor krijg je de kans om je kennis en netwerk in te zetten voor de volgende generatie, wat niet alleen hen, maar ook jou nieuwe inzichten, inspiratie en vooral energie oplevert. Doe mee!

Over het mentorprogramma: Hero

Stel je voor dat je als jongere een ervaren rolmodel aan je zijde hebt, iemand die je introduceert in hun professionele netwerk, je begeleidt bij het maken van belangrijke keuzes en je gericht op weg helpt je doelen te bereiken. Dit is precies wat het mentorprogramma van Life Skills  aanbiedt.

Het mentorprogramma koppelt mentees met een specifieke vraag of uitdaging aan een mentor die affiniteit heeft met het vraagstuk van de mentee. Gedurende 10 weken werken de mentee en de mentor samen aan het verkennen van oplossingen en het ontwikkelen van nieuwe perspectieven. Het programma richt zich op persoonlijke ontwikkeling, netwerkuitbreiding en het opzetten van een ‘nieuwe’  professionele omgeving waarin de mentee wordt ondersteund in zijn of haar groei. De relatie tussen de mentee en mentor is gelijkwaardig, wat betekent dat beiden van elkaar leren en elkaar verrijken. 

De vraagstukken kunnen uiteenlopend zijn zoals:
– Het vinden van een bijbaan of een stage
– Het kiezen van een vervolgopleiding of een profiel
– Het helpen met studeren
– Persoonlijk coaching voor bijvoorbeeld weer gemotiveerd worden
– Gesprekken over een bepaalde thuissituatie
– Musea tour
– Leren te netwerken
– Een onderneming starten
– Leiderschapsvaardigheden ontwikkelen
– Financiële educatie
– Empowerment

Het is een laagdrempelige programma waar de mentor en mentees elkaar ontmoeten en met elkaar omgang alsof ze familie/buren zijn. Een grote broer, kind, buurvrouw, oom, etc. Geen ingewikkeldheden dus!

 

Waar en wanneer?

Het programma start op 2 oktober en duurt tot en met 11 december. Na een  gezamenlijke startbijeenkomst voor de mentoren, gaan de mentor en mentee op onderzoek uit. In december zijn de vooraf gestelde doelen behaald of staat er een follow up gepland. Deelname aan het programma kost 1,5 uur per week. 

Deelname mentor

Professionals met een rijk netwerk, die het professionele werkveld enigszins onder de knie hebben, die affiniteit hebben met de doelgroep, impact willen maken en minstens 1,5 uur per week beschikbaar zijn welkom om zich aan te melden.

Bij deelname is een VOG vereist. Deze vraagt Life Skills  aan.

Deelname mentee

Jongeren in de leeftijd van 12-21 jaar zijn van harte uitgenodigd om zich aan te melden met een duidelijke en specifieke hulpvraag. Een belangrijke voorwaarde voor deelname voor de mentee is dat deze gemotiveerd is. 

Het is belangrijk dat de gemaakte afspraken wederzijds worden nagekomen.

Programma

 

  • Werving deelnemers (september): allereerst worden de jongeren uitgenodigd om zich aan te melden met een specifiek vraagstuk. Deze worden vervolgens samen met de Life Skills coaches smart gemaakt. Parallel hieraan kunnen professionals zich aanmelden. 

  • Matching: vervolgens worden de mentees en de mentoren op basis van het vraagstuk/de behoefte van de jongere en de ervaring en affiniteit met het onderwerp door de professional aan elkaar gekoppeld. 
  • Startbijeenkomst (2 oktober): tijdens de startbijeenkomst met mentoren worden de vraagstukken besproken en maken de mentoren onder begeleiding van de Life Skills coach een concept programma/planning. Dit is tevens een moment voor de professionals om met elkaar te netwerken. 

  • Wekelijkse bijeenkomsten (oktober-december): dan vindt er 7-9 keer, (liefst wekelijks) een moment van contact plaats. Dit mag live zijn, telefonisch of online. De mentor krijgt een klein budget voor de meetings. 

  • Tussentijdse evaluatie (november): tijdens het proces worden zowel de jongeren als de professional gecontacteerd voor een korte evaluatie met aanbod voor extra begeleiding vanuit de organisatie. 

  • Eindbijeenkomst (week voor kerst): midden december vindt de projectafsluiting met evaluatie, presentaties, en netwerkgelegenheid plaats. 

Aanmelden

Meer informatie? Mail naar

he**@li********.nl











of bel naar 06-15377565. Aanmelden kan tot 15 september 2024 via onderstaande aanmeldformulier.

Mentor

Ben je elke week beschikbaar voor een contactmoment met de mentee?

Life skills mag voor promotiedoeleinden beeldmateriaal gebruiken van mentorprogramma, op de website, verslagen en social media.

Mentee

Ben je elke week beschikbaar voor een contactmoment met je mentor, ben je gemotiveerd en heb je voldoende tijd om te werken aan je doel?

Life Skills mag voor promotiedoeleinden beeldmateriaal gebruiken van mentorprogramma, op de website, verslagen en social media. Toestemming wettelijke vertegenwoordigers: