Geef je kennis door
Vrijwilligers en stagiaires
geef je kennis door
Als stagiair of vrijwilliger bij Life Skills zet je je in voor gelijke ontwikkelingskansen en succesvol burgerschap aan jongeren in de leeftijd van 10-18 jaar in Amsterdam Zuidoost. Dit doe je samen met een bedreven en liefdevol team. Soms zijn we actief opzoek naar een bepaald profiel voor bijvoorbeeld filmmakers of communicatiekracht en altijd naar huiswerkbegeleiders. Staat jouw functieprofiel hier niet onder, maar kunnen wij jouw kennis en kunde wel goed gebruiken? Stuur een open sollicitatie! En o ja, wij zijn een erkend leerbedrijf 🙂
Burgerschapsvorming en bijles
Wat we doen
Life Skills ondersteunt jeugd in de leeftijd van 10-18 jaar in de ontwikkeling van levensvaardigheden, zelfliefde, zelfvertrouwen en burgerschapsvorming, zodat zij ‘know how’ hebben, zich te manifesteren in de samenleving en regie durven te nemen over hun leven voor een duurzame toekomst.
6 x per week
Wanneer
Van maandag tot en met zaterdag.
Je werkt wanneer het jou uitkomt. Op basis van jouw beschikbaarheid word je ingepland.
Begeleiding op maat
Hoe
Dit doet Life Skills met workshops en trainingen, huiswerk- en studiebegeleiding in hoge groepscohesie en 1-op-1 coaching en activiteiten aan jeugd en hun ouders.
Expertise
Wat ga je doen?
Voor de vaste diensten word je op basis van jouw expertise en beschikbaarheid ingepland en ga je met een vast groepje aan de slag. Je geeft ze huiswerkbegeleiding, studiehulp en workshops en trainingen. Ook word je als je dit leuk vindt, ingezet op het 1-op-1 coachingsprogramma, waar je leerlingen met ontwikkelingsdoelen gericht helpt. Verder gaan we regelmatig de deur uit voor activiteiten zoals bedrijfs- en musea bezoeken. Hier hebben we een planning voor en mag je je als begeleider voor inschrijven. Voor overige functies kun je een open sollicitatie doen en anders de vacatures screenen.
Met liefde
alles mag
Bij Life Skills hoeft niks, alles mag, als het maar met liefde gebeurt. Wij geloven erin, dat liefde zorgt voor passie waarmee de leerstof écht overgenomen wordt door de leerlingen. Bij het kennismakingsgesprek kijken we samen goed naar de wensen en mogelijkheden, zodat de inzet bij Life Skills altijd zorgt voor voldoening.
In contact
voldoening
Aan de slag bij Life Skills betekent:
– voldoening
– aan de slag met je eigen groepje
– maakt velen blij
– krijgt veel ruimte om verantwoordelijkheid te nemen
– je leert zelf een hoop
– je breidt je netwerk uit
– hebt contact met anderen
– mag je kennis overdragen
Bij Life Skills vinden wij het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om zich volop te ontwikkelen. Hierom zijn wij een erkend leerbedrijf. Mensen zijn verschillend en dat vinden wij fijn, want het verschil zien wij als kracht. Ons team is daarom ook divers. Iedereen mag er zijn en doet mee. We leren van elkaar en blijven onszelf verrijken. Dit betekent dus dat wij veel waarde hechten aan jouw kennis en kunde en dat je die terug zult zien op de werkvloer. Verder zijn we heel vrij in de omgang met elkaar en zorgen voor een prettige en veilige sfeer waar fouten maken erbij hoort. Dus, waar wacht je nog op? Solliciteer, want we zien je graag!
Elk kind heeft recht op onderwijs. Op eerlijk onderwijs. Echter, we weten dat er óók in het onderwijs sprake is van ongelijkheid. Hiervan is vooral sprake in wijken waar het sociaal, cultureel en economisch kapitaal minimaal is, zoals Amsterdam Zuidoost. Om de leerlingen uit achterstandswijken gelijke kansen te bieden, wordt ingezet op extra onderwijs, onder de noemer bijles of huiswerkbegeleiding. En dat is goed. Heel goed. Maar er is nog meer aan de hand. De kinderen groeien op in een niet-westerse milieu. Een milieu dat vaak niet aansluit op de normen en waarden van de Nederlandse samenleving. Wat gebeurt er, de leerlingen krijgen extra onderwijs voor gelijke kansen in het onderwijs en mede hierdoor behalen zij hun diploma. Vervolgens gaan zij zich manifesteren in de samenleving. De kennis en kunde op het gebied van hun vak is uiteraard aanwezig. Wat dan ontbreekt zijn de vaardigheden en kennis over het reilen en zeilen binnen de westerse cultuur en de Nederlandse samenleving. Zij komen terecht in een cultuurschok, met wederzijds onbegrip en onzekerheid. Hierdoor kunnen zij zich moeilijk manifesteren in de samenleving. Sommigen worden angstig, boos en geven de hoop op. Er wordt niet volledig gebruik gemaakt van hun kennis en zij gaan beneden hun niveau aan de slag. Zonde natuurlijk!
Door gebrek aan burgerschapsvorming, levensvaardigheden, zelfliefde en zelfvertrouwen blijft goed burgerschap voor mensen die opgroeien in een kapitaalarme omgeving, een grote uitdaging. Willen we werken aan een divers en inclusief Nederland? Dan is het belangrijk om deze milieus bij elkaar te brengen. Met Life Skills gaan we hier door het geven van de juiste vaardigheden aan werken. Want alleen dan is goed burgerschap haalbaar. Bij Life Skills zetten we naast huiswerk- en studiebegeleiding dus ook in op burgerschapsvorming. Hierbij is onderwijs in burgerschapsvorming en levensvaardigheden even belangrijk als onderwijs op school. Deze methode van onderwijs noemen wij innovatief onderwijs: innovatief onderwijs voor goed burgerschap. Hiermee ambiëren we de ‘gap’ tussen onderwijs en burgerschap te vullen, waardoor een betere aansluiting met de samenleving wordt bevorderd en diversiteit en inclusie binnen de samenleving wordt gerealiseerd.
REFERENTIES
Huiswerkklas helpt mij heel goed met mijn huiswerk. Bij huiswerkbegeleiding heb ik niet alleen tijd voor mijn schoolwerk. We doen ook andere dingen. Ik krijg bijvoorbeeld hulp bij mijn faalangst. Ik heb er nu minder last van.
School kan soms lastig en stressvol zijn. Met extra uitleg en aandacht hoop ik het voor leerlingen iets gemakkelijker en leuker te maken. Ik ben zelf tweedejaars student aan de Hogeschool van Amsterdam en ik heb nog vaak plezier van de dingen die ik op de middelbare school heb geleerd. Met bijvoorbeeld slimme leertechnieken en ondersteuning bij opdrachten hoop ik dat de resultaten van leerlingen omhoog zullen gaan.
Het is leuk om te merken, dat het beter met de kinderen op school gaat, omdat ik ze help. Het is soms wel zwaar met zoveel kinderen. Ik hoop dat meer vrijwilligers zich aansluiten.
“Ik ben met pensioen. Eens in de maand help ik bij huiswerkbegeleiding. De kinderen zijn elke keer blij met mijn bezoek en dat maakt mij ook blij. Goed om nog iets te kunnen betekenen voor hen.”
Gesolliciteerd en dan?
Na je sollicitatie doen wij op basis van je motivatie en CV een eerste selectie. Als we mogelijkheden voor jou zien binnen de organisatie dan nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek. Als het klikt en we graag met elkaar verder willen, dan maken we opnieuw een afspraak waar we een ‘arbeidsvoorwaarden’ gesprek voeren. Tijdens dit gesprek bespreken we wederzijdse verwachtingen, eventuele vergoeding, werktijden- en taken, functietitel, ondertekenen we een contract en vragen we een verklaring omtrent gedrag aan. Op de eerste werkdag krijg je een rondleiding en maak je kennis met collega’s en leerlingen.